A Head Full Of Dreams Tour – Milda makaroner

Coldplay. Bandet som har gått från att spela akustiska och melankoliska stycken på barer, till ett intensivt, magiskt fenomen som spelas på varenda radio och varenda arena över hela världen. Detta band gav sig nyligen ut på en efterlängtad turné. Den 3 juli intog Coldplay Friends Arena i Stockholm. Och jag var där.

Vart ska jag börja? Det tog oss tretton timmar att ta oss från Örnsköldsvik till Stockholm och våra platser på Friends Arena. En resa som inkluderade en ohjälpsam och opålitlig GPS, ett Stockholm city som förvandlats till en labyrint av vägarbeten, alldeles för långa toalettköer och alldeles för lite mat.

Men jag ska säga detta: så fort vi klev in i Arenan, och överväldigades av STORLEKEN där inne, alla människor och stämningen… Då var det värt allt. Utan tvekan.

Vi hade sittplatser ganska högt upp på vänstra sidan (från scenen sett) och det svindlade i magen av höjden. Ljudet av 50 000 människor som pratar, andas, rör sig… Det mullrade i öronen och pirrade i magen. Vi hann precis i tid för att se ett av förbanden, Birdy. Jag hann gå på toaletten tre gånger (jag vet inte vad som hände, det måste varit nerverna eller något). Sedan var det dags. Alla i publiken fick varsitt LED-armband vid insläppet, och nu började alla 50 000 armband lysa rött. En röd, oändlig stjärnhimmel av människor som alla samlats för att njuta av musiken de älskar.

Sedan Chris Martin, Jonny Buckland, Will Champion och Guy Berryman på scenen, och allting började. Det var ljus och fyrverkerier, det var färgexplosioner och konfetti, det var låtarna vi lyssnat på så många gånger.

Något som jag verkligen uppskattade var att mitt i konserten gick de över till en mindre scen, och spelade akustiska låtar från de gamla albumen. Det var avskalat och endast fokuserat på musiken en stund. Det blev en härlig kontrast mot den annars helt galna showen.

Något som jag också uppskattade, var att Chris Martin bad publiken skicka kärlek till allt galet som händer runt om i världen just nu, som bombdådens Turkiet och Bagdad. Han sa att om 50 000 människor kan samlas tillsammans för en sak, så kan vi också samlas för att förbättra världen vi lever vi. Snyggt!
Sammanfattningsvis var det en fantastisk kväll, en upplevelse att minnas. Coldplay har funnits i mitt liv sen jag var kanske 12-13 år, och nu har jag fått se dem live två gånger (förra gången 2012, Mylo Xyloto Tour). Jaa JÖSSES, nu kan jag dö lycklig.

img_2222

Vad tycker du om Coldplay? Kommentera! 😄

 

6 reaktioner till “A Head Full Of Dreams Tour – Milda makaroner

  1. Åh, att läsa detta tar mig tillbaka till stämningen och känslan i arenan. Vill tillbaka och uppleva allt igen, det gick för fort!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s