Bookstagram-världen

Förut var jag väldigt tveksam till Bookstagram. (För dig som inte vet är ”Bookstagram” ett fenomen på appen Instagram där bokintresserade postar bilder på böcker och bokrelaterade saker).  Jag tyckte det kändes fel på något vis, att posera sina böcker i olika konstellationer för att ta vackra bilder. Att använda böcker för att jaga likes och följare. Jag fick intrycket av böckerna förlorade sitt riktiga syfte, att ingen faktiskt läste dem.

Men jag provade ändå att starta ett konto, mest för att göra lite reklam för bloggen. Jag provade att fota lite fina bilder och jag upptäckte att det var jättekul. Jag har inga erfarenheter av att fota, men jag älskar att vara kreativ på olika sätt. Jag vill gärna lära mer och kanske investera i en riktig kamera i framtiden. 


Jag upptäckte också hur ENORMT stor Bookstagram-världen faktiskt är. Det finns oändligt med människor över hela världen som dedikerar sina konton åt detta. Läsning har blivit en trend inom sociala medier. Det är ju helt fantastiskt! Vi vill ju främja läsande och vad kan vara bättre än att bli inspirerad av sociala medier? 

Jag upptäckte hur roligt det är att få möta nya människor, som delar samma intressen och passioner. Att få inspirera och bli inspirerad. Att få disskutera och tipsa om böcker. Det är en otroligt härlig stämning mellan Bookstagramers. Man kommenterar, peppar och lyfter upp varandra. Jag har inte sett en enda elak kommentar sedan jag startade mitt konto. Det är helt underbart. 

Från början var jag tveksam till Bookstagram. Men nu älskar jag det!

Om du har ett konto, skriv i kommentarsfältet så följer jag dig gärna.😊 Mitt konto: @amandas_memories 

2 reaktioner till “Bookstagram-världen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s