Det som får mig att må bra


Bild från mitt instagram-konto: @amandas_memories

Jag har spelat musik så länge jag kan minnas. Musiken är en del av mitt liv och min identitet. Det började med gitarrlektioner på skolan när jag var ungefär elva år och ”privatlektioner” hemma av min pappa som lärde mig grunderna i bas och gitarr. Under högstadiet och gymnasiet spelade jag mycket i olika sammanhang, bland annat i kyrkan, på skolan och på fritiden. Jag har alltid experimenterat och växlat mellan olika instrument. Jag har alltid velat utmana mig själv och testa nya områden. På senaste tiden har jag experimenterat med musikproduktion, och det är jättespännande. Det är en helt ny outforskad värld där det finns otroligt mycket att lära sig. Otroliga möjligheter!

Nu när jag har varit sjuk länge så har jag  fått nya perspektiv på saker och ting. Jag upptäckt hur viktigt det är att hålla kvar vid det jag tycker är roligt. Hålla kvar vid det som får mig att må bra. Det som gör mig till den jag är. Jag vill aldrig förlora min kreativitet och min glädje för musiken. Det ska inte handla om prestation. Det ska bra handla om att spela och njuta.

Här ovan ser ni en bild på mitt piano. Åh mitt älskade piano. Där kan jag sätta mig och bara falla in i det magiska, det trygga, det som inte riktigt går att beskriva. Där kan jag uttrycka mig, upptäcka nya dimensioner och se vart det leder mig. Där kan jag vara mig själv, vara någon ny, eller inte vara någon alls. Bara vara med musiken.

Det här får mig att må bra. Därför är det viktigt för mig.

Berätta gärna om dina intressen och vad som får dig att må bra!

5 reaktioner till “Det som får mig att må bra

 1. Mina intressen är främst böckerna/bloggen och så klart hunden :). Att sjunka ner i en bok och rymma från världens problem är underbart. Bara glömma alla smärtsamma saker ett tag. Och en promenad med hunden är ungefär lika bra det, bara gå och gå, se på när han springer och är glad, då är hjärtat lyckligt ett tag.

  Gilla

 2. Jag älskar att yoga. Den känslan är lixom helt… magisk. Sen promenerar jag mycket och har upptäckt att många av mina riktiga feel-good tillfällen är nöt jag är ute i naturen. Så helande och friskt. Och läser mycket böcker också… att försvinna in i en värld är härligt. KRAM

  Gillad av 1 person

  1. Åh håller med dig i allt det där, vore jag frisk i mina ben skulle jag också yoga och promenera, det är så underbart! Dock gör jag endel meditationsövningar fortfarande 😊 man får liksom landa i sig själv och i nuet. kraam!

   Gillad av 1 person

   1. Fina du! Ja det är ju meditationen som är det magiska i yogan, den där stunden man får att blicka inåt. Den kan du också göra ju 💜 Så fint. Och promenaderna alltså, sitta på en bänk och titta på vattnet… bästa stunden. Kan du få såna stunder kanske? En stund att andas frisk luft. Idag är det tyvärr ingen sån stund för mig heller för jag är såååå trött. Zappar Netflix och ligger och stirrar i taket om vartannat 😬 KRAM

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s