Pyssel

Min fyraåriga lillasyster har fått mig att återupptäcka pyssel. Varför slutade jag med det? Det är ju helt underbart att skapa utan regler, leka med glitter, färger och material, att klippa och klistra för glatta livet.

Jag läste någonstans att de flesta slutar att pyssla och rita när vi blir tillräckligt stora för att känna självkritik. Plötsligt ställer vi krav på att vi faktiskt måste prestera och göra någonting bra, istället för att bara ha roligt. Det är ju lite sorgligt. Därför vill jag uppmuntra dig att göra någonting kreativt och lägga prestationsångesten på hyllan. Gör det bara för att ha roligt, se det som terapi!

4 reaktioner till “Pyssel

 1. Åh vad festligt!
  Känner verkligen igen mig i att jag slutade pyssla när jag blev gammal nog att förstå att jag inte var bra på det. På äldre dagar jag jag börjat med färgläggning, helt prestigelöst, och det är så himla skoj.
  Hoppas ni kan bevara pysslet som en gemensam aktivitet. Det vore fint!

  Gillad av 1 person

   1. Alla borde ha tillgång till ett barn, för att få nyttiga lektioner i kreativitet. Tänk dig den idén, att ha skaparkurser där barnen är ”lärare” och de vuxna elever, det vore kanske något.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s