Mina favoritförfattare

Chimamanda Ngozi Adichie

Den första boken jag läste av henne var ”Lila Hibiskus” och jag blev genast förälskad. Efter det har jag läst nästan alla hennes böcker. Hon har ett unikt sätt att beskriva, hon får orden att flöda så naturligt och vackert. De starka historiena och livsödena som hon berättar om berör djupt. Det är också en spännande upplevelse att få läsa om en helt annan kultur, på andra sidan jorden, i Nigeria. Hennes intellekt och starka politiska åsikter tar stor plats i böckerna, och hon har gett mig nya sätt att se på världen.

Jag älskar inte bara hennes böcker utan även hennes intervjuer och tal där hon delar med sig av hennes åsikter kring bland annat feminism och rasism. Jag blir hänförd av henne, hon är min stora idol och förebild.

Jojo Moyes

Jojo Moyes är mästaren på feel-good. Hon manövrerar skickligt mellan kärlek, humor och hjärtesorg. Hon skapar unika karaktärer och historier och hennes språk är väldigt behagligt att läsa. Det är liksom varmt och genuint. Hennes mest kända bok ”livet efter dig” (som även filmatiserats) har jag läst flera gånger och det är en av de bästa böckerna jag läst. Alla hennes andra böcker är också fantastiskta. Läs läs läs! 

Jonas Hassen Khemiri

Jag tycker om hans sätt att tänja gränser och utmana läsaren. Hans bok ”Allt jag inte minns” är ett bra exempel på detta. Vems verklighet är den sanna? Vilka minnen kan man lita på? Vad är det vi faktiskt förlorar när vi glömmer? Detta utforskar Khemiri i boken. Det är otroligt intressant och boken lämnar spår efter sig. Jag tänker fortfarande på karaktärerna då och då. Jag funderar på vad som faktiskt hände med dem. 

Hans noveller och andra verk är också riktigt bra. Ett tips är novellen ”Jag ringer mina bröder”.

Astrid Lindgren 

Vem älskar inte Astrid Lindgren? Hon är helt enkelt bäst. Jag känner inte att jag behöver motivera varför. Ett tips är att se en dokumentär om hennes liv, det är väldigt intressant. Hon hade ett väldigt tufft liv, och samtidigt en beundransvärd passion för att hjälpa barn. 

Berätta gärna i kommentarsfältet vilka dina favoritförfattare är! 

3 reaktioner till “Mina favoritförfattare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s