BOKPROJEKT | Karaktärer

Canva - Female Shield Character.jpg

Jag har stora drömmar om att bli en författare. Just nu jobbar jag på en bok, som ska bli en historisk fantasyroman. HÄR kan du följa min resa.


Det är klurigt att försöka skapa komplexa, intressanta och verklighetstrogna karaktärer. De måste ha individuella mål, drömmar och perspektiv. Jag vet att vissa författare upptäcker sina karaktärer samtidigt som de skriver, men jag föredrar att planera och utveckla dem på förhand. Då brukar det gå mycket lättare att skriva!

Jag har ett dokument där jag samlar all information om mina karaktärer. Till exempel deras fysiska egenskaper, personlighet, bakgrundshistoria, med mera.

Mina huvudkaraktärer är i princip färdiga. Det är bara några detaljer kvar kring deras ark. Jag har läst på massor om karaktärsark och det är intressant och roligt! Jag tycker att karaktärers inre resa är det mest spännande med berättelser, snarare än den yttre handlingen.

Hur skriver du karaktärer? Kommentera gärna!


Nya inlägg varje onsdag. Tack för att du vill läsa och välkommen tillbaka! ❤

4 reaktioner till “BOKPROJEKT | Karaktärer

 1. Har följt din blogg under tre veckor ca. Du skriver insiktsfullt. Lycka till på nya projektet.

  Jag, liksom du, strävar efter att bli en publicerad skönlitterär författare. Personkaraktärerna bygger jag upp efter roll i berättelsen och tar då med saker som:

  – Mål med karaktären
  – Utseende
  – Personlighet
  – Sysselsättning
  – Vanor/ovanor/särdrag
  – Historia
  – Interna/externa konflikter

  Det som är utmanande är att ”leva sig in” i varje karaktär och hitta den rätta rösten. Märker att jag ofta ”lånar ut” mig själv kors och tvärs. Testar för närvarande att låta en karaktär ta plats hos mig och få reflektera över vardagliga händelser som kö i matbutiken, promenad, middagskonversation, val av film etc. Hoppas med det här experimentet hitta karaktärens egna röst i berättelsen.

  Mina €0,05

  Gilla

  1. Vad roligt att du har följt min blogg, tack så mycket!

   Jag har också svårt för att hitta den individuella rösten. Bra tips att ”umgås” med sin karaktär. Jag ska definitivt prova det.

   Lycka till med skrivandet!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s