Om att våga

Om att våga

Jag tvekar varje gång jag ska publicera ett nytt inlägg. Jag tänker: vad kommer andra att tycka? Kommer någon att håna mig eller skratta åt mig? Kommer någon tycka att jag är töntig eller konstig? Kommer de att tänka ”vem tror hon att hon är?”.

Ibland är det svårt att våga göra sin grej och vara den man är. Ibland är jag rädd för andras åsikter eller dömande. Ibland blir jag självkritisk och håller mig själv tillbaka. Jag tror att många kan känna igen sig.

Men det är utanför får bekväma zon som magin sker. Vi måste trotsa rädslan, för det är enda sättet att utvecklas. Vi måste utmana oss själva och testa nya grejer. Vi måste göra det som vi älskar, oavsett vad andra tycker, för det kommer att göra oss lyckliga och stolta i slutändan.

”Feel the fear and do it anyway.”


Tycker du om min blogg får du hemskt gärna stötta mig via Patreon. Det hjälper mig att kunna fortsätta producera kvalitativt material. Mer om Patreon kan du läsa HÄR. Stort tack till alla som stöttar och läser!  

16 reaktioner till “Om att våga

 1. Så sant, vi måste våga och inte bry oss om vad andra kanske tänker eller tycker. Som sociala flockvarelser oroar vi oss nog ungefär för samma saker. Och, för protokollet, så tycker jag att dina inlägg är intressanta 🙂

  Gilla

 2. Tänk så här:
  HUR många, av de som spyr galla över dig, kastar skit på dig,gör personliga påhopp, Skriver eller mejlar dig med dumheter, tänker på samma sätt som du?
  ” Vad kommer hon att tycka? Kommer hon att håna mig eller skratta åt mig? Kommer hon tycka att jag är töntig eller konstig? Kommer hon att tänka ”vem tror du att du är?”.
  Uppenbarligen inte en KÄFT! De skiter fullständigt i hur du reagerar och hur du mår efter deras idiotiska utbrott!
  De är inte ens hälften så vettig som du. Istället skämmer de ut sig totalt med att göra precis det dom själva är livrädda för?? Det ovanstående!!
  Du tänker iaf EFTER innan du skriver din åsikt.
  Du gör inga personliga påhopp, du hotar ingen, du ljuger inte, du hånar ingen, du är inte töntig eller konstig!
  Så vad har du egentligen för orsak att oroa dig.
  Kör hårt!
  Om ditt mål en dag är att skriva en bok…ska inget få stoppa dig!
  Upp med hakan, ut med bröstkorgen, sträck på ryggen!
  And ”Fight” ! 😘
  //Lorena

  Gillad av 1 person

 3. Jag tycker att vi som har bokbloggar har en fin gemenskap. Vi läser varandras inlägg och ibland håller vi inte med. Boken som du älskar kanske jag tycker är skräp. Men det är aldrig någon som hånar den andra. Tonen är alltid respektfull. Det är åtminstone min erfarenhet. Så inte behöver du vara orolig när du skriver inlägg.

  Bloggarna är av skiftande bakgrund. Där finns män (nåja, ett par stycken i alla fall) och kvinnor. Äldre och yngre. Ateister och religiösa. Socialister och moderater. Storstadsbor och glesbygdsbor. Skillnader som kanske skulle ha betydelse om vi träffades, men som kvittar när vi besöker varandras bokbloggar. Så kasta dig ut du. Vi är många som finns där ute, beredda att ta emot dig så du landar mjukt 😀

  Gillad av 1 person

  1. Jag håller verkligen med, bokbloggsvärlden är en jättefin gemenskap, där vi stöttar och uppmuntrar varandra! Jag har verkligen känt mig välkommen sen första stund.

   Tack, vad fint skrivet av dig! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s