Om mig

IMG_20220804_144701_693

Amanda heter jag och jag är uppvuxen i Norrland. Just nu bor jag i Stockholm tillsammans med min sambo. Efter en olycka lever jag med fysiska handikapp och kroniska smärtor. Jag pluggar, läser, skriver och skapar. Historia är ett stort intresse för mig – jag har läst en kurs om fornnordisk och samisk religion. Jag vill alltid lära mig nya saker och uttrycka mig genom olika kreativa former.

Om min konst

I fornnordisk mytologi är Gersimi dotter till gudinnan Freja. Namnet Gersimi betyder ”dyrbarhet” eller ”smycke”. 

Jag är en självlärd konsthantverkare som skapar smycken, målningar, kort och mer. Mina teman är färger, magi och fornnordisk mytologi. Vikingatiden ligger mig varmt om hjärtat; jag vill bringa vårt kulturarv till liv och inspirera människor att lära känna runorna, gudarna och myterna. Jag älskar också att skapa färgglada, unika smycken som ger vardagen lite magi.

Mina verk passar för dig som värderar det lokala och handgjorda; som vill omge dig med unika ting som berör dig och som har en historia och en mening; som prioriterar kvalitét, flexibilitet och personlig kontakt.

Vill du beställa något från mig, kan du göra det via min Etsy-shopDär finns allt som är till salu och mer information kring verken. Jag producera inte i någon större skala, det finns alltid bara ett begränsat antal av varje produkt, så skynda dig att beställa om du verkligen tycker om något. Har du frågor eller vill göra en personlig beställning? Tveka inte att kontakta mig. Följ mig gärna på Instagram och Facebook där jag regelbundet lägger upp nya verk och delar med mig av den kreativa processen!

Instagram: @gersimidesign
Facebook-sida: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086304878011
Webbshop: https://www.etsy.com/se-en/shop/gersimidesign
Mail: gersimidesign@gmail.com

Pärlor

Målningar

Polymerlera

Amanda’s clay bakery

I min underbutik ”Amanda’s clay bakery” gör jag smycken med sötsaker i polymerlera.
Instagram: @amandasclaybakery
Webbshop: https://www.etsy.com/se-en/shop/amandasclaybakery

Skrivande

Insändare publicerad i DN 2022
Artikel publicerad i tidningen Sans 2022
Artikel publicerad på exvangeliet.com 2022
Hedersomnämnande i SKRIVAS fantastiknovelltävling 2020
Publicerad i medlemstidningen Humanisten 2020
2:a pris i SkrivarSidans dikttävling 2019

Musik

Donera

Tycker du om min blogg och min konst får du hemskt gärna donera en slant – det hjälper mig att kunna fortsätta producera kvalitativt material. Stort tack!